گلیسیرین

محصولات

گلیسیرین

گلیسیرین یا گلیسرول یک ترکیب آلی ساده ی پلییول است. این مایع بی رنگ، بی بو با سیالیت پایین است. که دارای طعمی شیرین و غیر سمی است. پایه ی گلیسرول در آن دسته از لیپیدها وجود دارد که به عنوان گلیسیرید شناخته می شود. این ماده دارای نقطه ی جوش 290 درجه ی سانتیگراد است.

روش تولید گلیسیرین

گلیسرول به صورت طبیعی معمولا از منابع حیوانی و گیاهی تهیه می شود جایی که در تری گلیسیریدها، استرهای گلیسرول با اسیدهای کربوکسیلیک با زنجیره طولانی وجود دارد.

این روش معمولا مقرون به صرفه نیست، اما گلیسرول را می توان به روش های متنوعی از پروپن تولید کرد. روش اپی کلروهیدرین مهمترین آنها است که در آن پروپیلین را کلردار کرده تا کلرید آلیل تشکیل شود. این ماده با هیپو کلریت اکسید شده و تبدیل به دی کلروهیدرین گردیده و سپس با یک پایه قوی عکس العمل نشان داده تا اپی کلرو هیدرین تشکیل گردد. این ماده بعد از هیدرولیز، گلیسرول را تولد می کند.

ایمنی گلیسیرین

این ماده خیلی خطرناک نیست اما باید یکسری موارد مراقبتی را به هنگام تماس با چشم رعایت نمود. در این صورت باید بالافاصله چشم را با آب کافی به مدت 15 دقیقه شستشو داد. امکان احتراق این ماده در دمای بالا وجود دارد.

کاربردهای گلیسیرین

گلیسیرین هم از لحاظ صنعتی و هم خوراکی دارای اهمیت ویژه ای است. مصرف کنندگان اصلی این ماده در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی قرار دارند. به علت دارا بودن توانایی بالا در جذب رطوبت از آن در تهیه ی انواع کلوچه وکیک، شامپو ها، صابون ها و انواع نرم کننده های دستی، نوشیدنی ها و انواع روغن های صنعتی استفاده می گردد. در ادامه به یک سری از کاربردهای عمده ی این ماده خواهیم پرداخت.

کاربرد گلیسیرین در کاربردهای پزشکی، دارویی و مراقبت شخصی

به جهت داشتن خواص آنتی باکتریال و ضدویروس به طور گسترده ای در باندهای مخصوص زخم و سوختگی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا، به کار می رود. همچنین به عنوان یک مشخص کننده ی موثر جهت تعیین بیماری کبد مورد استفاده قرار می گیرد.

از سوی دیگر از گلیسیرین به عنوان مرطوب کننده ی پوست، نرم کننده و شفاف کننده به کار می رود. درمان های ایمنی، شربت های سرفه، اکسیرها و خلط آورها، خمیردندان ها، دهان شویه ها، محصولات مراقبت از پوست ، کرم اصلاح، محصولات مراقبت از مو، صابون ها و روان کننده های شخصی بر پایه آب.

کاربرد گلیسیرین در صنایع غذایی

به صورت گسترده ای در صنایع غذایی(غذاها و نوشیدنی ها)  به عنوان شیرین کننده، حلال و مرطوب کننده در فرمولاسیون های دارویی به کار می رود. دارای سه گروه هیدروکسیل و گلیسرول بوده که با آب مخلوط می شود و ماهیت آن رطوبت است.

کاربرد گلیسیرین در عصاره های گیاهی

گلیسرول هنگامی که در روش “تنتور” استفاده می شود، به طور خاص به عنوان یک محلول 10٪ ، از رسوب تانن در عصاره های اتانولی گیاهان (تنتورها) جلوگیری می کند. به صورت کلی گلیسیرین به عنوان یک حلال یک جایگزین مناسب برای اتانول در تهیه ی و استخراج عصاره های گیاهی است. در تنتورهای پایه الکلی می توان از گلیسیرول با خواص نگهدارنده استفاده کرد. اما گلیسیرین یک باکتریواستاتیک(متوقف کننده ی رشد باکتری) و اتانول یک باکتریسیدال(کشنده ی باکتری) است. از سوی دیگر اتانول در غلظت های کم و پایین دارای خاصیت باکتریواستاتیک است.

گلیسرین به واسطه ی ویژگی های منحصر به فردی که دارد به عنوان یک ماده ی اولیه شیمیایی در تولید انواع مواد منفجره، ضد یخ ها(ترکیب 70 درصدی گلیسیرول با آب) و میرایی ارتعاش مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید گلیسیرین

خرید گلیسرین با کیفیت تضمینی و قیمت مناسب را با تمادکالا تجربه نمایید. گلیسرین دارای برندهای مختلفی است که توسط تمادکالا به فروش می رسد. شما می توانید انواع برندهای ایرانی و خارجی گلیسرین را از قبیل نوترون، دکتر مجللی و صنعتی…در حجم ها و بسته بندی های مختلف خریداری فرمایید.

برخی از مشتریان تمادکالا