باکتری های مفید! استفاده از باکتری به جای سولهای خورشیدی!

پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا می‌گویند در آینده سلول‌های خورشیدی مبتنی بر باکتری می‌توانند با سلول‌های خورشیدی رایج کنونی رقابت کنند و از نور خورشید، حتی از پشت ابر هم انرژی خورشید را ذخیره کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، موجودات میکروسکوپی از اولین ابزارهایی بودند که برای ذخیره انرژی خورشید استفاده می‌شدند، به همین دلیل از آنها برای ساختن سلول‌های خورشیدی بهینه استفاده می‌شود.

اکنون پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) یک راه جدید برای ساخت سلول‌های خورشیدی حاوی باکتری ابداع کرده‌اند که کارایی بیشتری نسبت به سیستم‌های مشابه دارد و حتی می‌تواند در روزهای ابری نیز کار کند.

به طور معمول، در سلول‌های خورشیدی بیوژنیک یا سلول خورشیدی زیستی با موجودات زنده، رنگی از باکتری‌ها استخراج می‌شود که به آنها اجازه می‌دهد نور را فتوسنتز کنند. متاسفانه این فرایند می‌تواند پیچیده باشد و ممکن است نیاز به حلال‌های سمی داشته باشد.

بنابراین، تیم محققان از یک جایگزین مناسب و ساده استفاده کرد. خود باکتری ها!

آنها ابتدا ژنتیک باکتری E. coli را مهندسی کردند تا رنگی به نام لیکوپن تولید کند که به طور طبیعی در انجام فتوسنتز موثر است. سپس باکتری‌ها در یک ماده نیمه‌هادی پوشیده شده و روی یک صفحه شیشه‌ای اعمال می‌شوند. با قرار دادن دستگاه در معرض نور، تیم توانست یک تراکم جریانی به میزان 0.686 میلی‌آمپر در هر سانتی‌متر مربع ثبت کند که تقریبا دو برابر سایر سلول‌های خورشیدی بیوژنیک بود.

محققان همچنین گفتند که این سلول خورشیدی به خوبی قادر به کار در نور کم نیز هست که می‌تواند در مناطقی از جهان که آفتاب کمی دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.

سلول خورشیدی باکتریایی

“ویکرامادیتیا یاداو” پژوهشگر ارشد این پروژه می‌گوید: ما بیشترین تراکم جریان را برای یک سلول خورشیدی بیوژنیک ثبت کردیم. ‌این مواد هیبریدی (ترکیبی) که ما در حال توسعه آن هستیم، می‌تواند به صورت پایدار تجاری‌سازی شود و با بهینه‌سازی کافی، می‌تواند با سلول‌های خورشیدی رایج رقابت کند.

محققان تخمین می‌زنند که فرآیند ابداعی آنها تنها 10 درصد هزینه معمول را خواهد داشت.

در حال حاضر، فرآیند پردازش نیمه‌هادی، باکتری‌ها را می‌کشد، اما تیم امیدوار است که در نهایت یک روش جایگزین را پیدا کند که آنها را زنده نگه دارد، جایی که آنها می‌توانند به طور مداوم رنگ تولید کنند و طول عمر سلول خورشیدی بیوژنیک را افزایش دهند.

آدرس اصل خبر:
https://newatlas.com/bacteria-solar-cell/55339

همچنین پیشنهاد میشود ویدئو “سلول های خورشیدی بسیار نازک در حد برگه ی کاغذ!” را نیز تماشا کنید.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

در مقالات قبلی در خصوص کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت از جمله صنعت ساختمان صحبت کردیم ، امروزه با پیشرفت نانوفناوری، محصولاتی گوناگون و با خواص منحصر به فردی وارد بازار شده است. یکی از زمینه هایی که ورود نانوفناوری به آن باعث بهینه سازی و صرفه جویی در هزینه ها شده است، صنعت […]

آمونیوم دی کرومات چیست؟ آمونیوم دی کرومات یک ترکیب عالی با فرمول شیمیایی NH4)2Cr2O7‎) است. این ماده با جرم مولی 252.07 g/mol و چگالی 2.115 g/cm3 در الکل و استون انحلال پذیر است. شکل ظاهری آمونیوم دی کرومات کریستال های نارنجی تا قرمز رنگ بوده و به دلیل وجود کروم با عدد اکسایش 6+، آن […]

ویسکومتر چیست؟ گرانروی یا ویسکوزیته مایعات به تغییر شکل مایعات که بر اثر تنش های کششی یا برشی ایجاده شده، گفته می شود. ویسکومتر که با نام ویسکوزیمتر نیز شناخته می شود، دستگاهی است که برای اندازه گیری گرانروی مایعات از آن استفاده می شود. برای اندازه گیری ویسکوزیته مایعات دستگاه ویسکومتر از یکی از […]

خواندن دما از روی دماسنچ های جیوه ای، یکی از کارهایی است که برای بسیاری سخت است. در مقاله پیش رو قصد داریم خواندن صحیح دما از روی دماسنچ جیوه ای را به همراه تصویر آموزش دهیم. فروش آب اکسیژنه ضدعفونی کننده فروش الکل طبی دماسنج وسیله ایست که از آن برای اندازه گیری دما […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا